Dag 5

Skrevet af Victoria og Kathrine K

Ka’ man også grave sådan?

Vækkeuret ringede, og vi stod endnu en flot, og solrig, morgen. Fredag var kommet hurtigere end vi havde regnet med. For det utrænede øje, kan det godt se ud som om, at der ikke er sket meget på udgravningen, men vi graver os langsomt længere ned i forhistorien. Mens de fleste af os tog imod udgravningen, blev et par stykker tilbage, for at gøre klar til nye gæster i vores kære Gudenåhus.
Da vi mødtes igen, omkring frokost, gik turen til en anden af Silkeborg museums udgravninger, i nærheden. Da vi ankom til stedet, blev vi mødt af et anerledes syn. På denne udgravning handler det om grave fra jernalderen (omkring 500 f.kr.- 400 e.kr.). Da vi ankom havde arkæologerne netop fundet en jernkniv. Vi overværede derfor processen, med at fjerne jernkniven, hvilket de gjorde ved hjælp af gips og husholdningsfilm. Udover jernkniven, er der fundet glasperler, og en masse keramik.
Det var sjovt se hvor varieret det arkæologiske arbejde er, på vores udgravning sidder vi med graveskeer, og graver to centimeter jordlag af gange, hvor misundelse rammer når de med en spade, kan fjerne 10 centimeter jordlag af gangen.

Vi har haft en hård, sjov, spændende, og lærerig uge, sammen med de dygtige arkæologer fra Silkeborg, samt undervisere fra Aarhus universitet. 


Kommentarer

Populære indlæg