Dag 15

Den store kagedag
Af Lærke og Kirstine
Dagen startede med at vi stille og roligt åbnede op for felten, efter en weekend med voldsomt regnvejr. En stor gruppe fortsatte i højt tempo langs profilen. I følge planen skulle der i dette område, være afsluttet tirsdag.
I det lille prøvefelt, Sminge Sø III, gik det lystigt for sig, da de to meget hårdt arbejdende studerende her (I gætter aldrig hvem det var) fik lov at skovle sig igennem et tykt lag ral (mange sten). Flere kubikmeter sand og ral blev flyttet, yderst effektivt, og da dagen var omme, var vi endelig klar til at snitte de anlæg der var kommet frem under afrensingen.
Der ud over bød dagen på et uhørt antal velopdragede besøgende, der alle havde husket kage, til arkæologernes store fornøjelse. Det var velfortjent da vejret ikke havde vist sig fra sin venligste side.
Regnen gav problemer; ud over at våd kage ikke smager lige så godt, kan det være svært at tegne på vådt papir. En studerende erfarede bla. at en åben tegnemappe ikke er vandtæt, og papir krøller når et bliver vådt.
Aftenen bød på mange (kun) kolde bade, da de studerende havde glemt at "tænde" for det varme vand. Dette blev først opdaget tirsdag. Dette lagde dog ikke en dæmper på stemningen, humøret blev holdt højt, og alle ser fortsat frem til et varmt bad onsdag.

Kommentarer

Populære indlæg