Dag 10

Skrevet af Glenn og Seb
Udgravningen fortsætter i et stabilt tempo og der dukker til stadighed levn og spor op efter de kulturer der har været bosat i området.
Vores arbejde i hovedfeltet er sat i lidt højere prioritering, så vores prøvefelter fra den mulige neolitiske plads, bliver ikke arbejdet med samme intensitet som i sidste uge. Powerpigerne Lærke og Kirstine har dog gjort et par fine fund i vores prøvefelt, blandt andet en pæn blok og keramik er blevet indregistreret på vores genstandsliste.
Vejret har dog valgt at vise sig fra sin værste side fra tid til anden, hvilket har gjort planlægningen af udgravningen besværlig til tider.
Perioder med "skod vejr" har vi heldigvis kunne supplere med diverse udflugter i det naturskønne og historie rige Silkeborg.
Den første tur gik til tvilum kirke, hvor udgravningslederen Karen havde fine oplæg omkring områdets forhistorie, mens madpakkerne blev spist.
Dagen bød også på en tur til bølling sø (hjemsted for den berømte tollundmand). Søen ligger også navn til den interstadiale fase (mindre varmeperiode) i palæolitikum, hvor de første invandrer fra nordtyskland, også kendt som hamburg/havelte kulturen, begyndte at jagte i det nye landskab, der blev åbnet op efter isens afsmeltning. Turen dannede baggrund for et besøg til klosterlund museum, hvor blandt andet en enorm flintsamling fra området var bleven udstillet. Alt sammen muliggjort af en amatørarkæologs overflade indsamlinger i området. Det blev også til en tur i skoven da vi skulle mod Gudenåhuset som vi disse 3 uger benytter som "basecamp" for udgravningen ved Sminge sø. Med Silkeborgs indtagende natur og en smule fantasi, kunne man sagtens forestille sig landskabet hvori de forhistoriske kulturer har haft deres dagligdag.
En kold og våd dag blev spicet op med en tur til den lokale krostue, svostrup, hvor en autentisk stemning og klassisk menu satte rammerne for en hyggelig aften med mosebryg og stegt flæsk blandt andet.

Kommentarer

Populære indlæg